Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zimné športy

Dejiskom FIS Games 2028 bude St. Moritz alebo Lillehammer

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Nové 16-dňové podujatie pod názvom FIS Games sa má konať v roku, v ktorom nie sú na programe ZOH a ani MS.

Oberhofen 3. novembra (TASR) - Premiérové FIS Games (Hry FIS) sa uskutočnia v roku 2028 vo Švajčiarsku alebo Nórsku. Medzinárodná lyžiarska a snoubordová federácia (FIS) v piatok oznámila, že zostávajúcimi dvoma kandidátmi na usporiadanie nového vrcholného podujatia sú strediská St. Moritz/Engadin a Lillehammer/Hafjell. Ešte pred týždňom FIS hovorila o troch záujemcoch, pripomenula agentúra APA.

Nové 16-dňové podujatie pod názvom FIS Games sa má konať v roku, v ktorom nie sú na programe ZOH a ani MS. Ich súčasťou budú súťaže v alpskom lyžovaní, behu na lyžiach, skokoch na lyžiach, severskej kombinácii, akrobatickom lyžovaní a snoubordingu. Okrem šiestich olympijských odvetví bude môcť byť súčasťou podujatia aj jeden neolympijský šport, ako napríklad rýchlostné lyžovanie alebo telemarkové lyžovanie, uviedla FIS na svojom webe.

Zorganizovanie FIS Games podporuje prezident FIS Johan Eliasch. Podľa FIS bude nové "podujatie logisticky efektívnejšie a trvalejšie". Športovci, ktorí vyhrajú svoje súťaže, získajú titul "víťaz FIS Games" a zároveň aj titul majstra sveta. Dejisko prvých hier vyberie hodnotiaca komisia, ktorá ho navrhne Rade FIS a tá oznámi organizátora na kongrese 4. júna 2024.