Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Mesíková ako prvá Slovenka bodovala v Letnej Grand Prix

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Slovenská skokanka na lyžiach Tamara Mesíková potvrdzuje pozoruhodný progres.

Banská Bystrica 2. augusta (TASR) - Slovenská skokanka na lyžiach Tamara Mesíková potvrdzuje pozoruhodný progres. Sesternica bývalého olympionika Martina Mesíka získala v poľskej Wisle prvých 20 bodov do hodnotenia Letnej Grand Prix. Podujatia na mostíku s keramickou stopou organizuje Medzinárodná lyžiarska federácia FIS.

Šestnásťročná Mesíková sa stala vôbec prvou Slovenkou, ktorá bodovala v Letnej GP. V prvých pretekoch vo Wisle obsadila 25. miesto, v druhej súťaži skončila na 17. priečke. Zároveň v skúšobnom kole pokorila stometrovú hranicu, keď dosiahla výkon 103 m. O deň neskôr vytvorila oficiálny ženský slovenský rekord skokom dlhým 110 m. V priebežnom hodnotení seriálu jej patrí 20. pozícia.

Mesíkovci sú športová rodina. Tamarin starší bratranec Martin štartoval v skokanských súťažiach na ZOH 2006 v Turíne. Jej ďalší bratranec Ivan Mesík je futbalista - člen slovenskej reprezentácie do 21 rokov. Talentovaná Slovenka v zime v rakúskom Hinzenbachu ako 15-ročná debutovala v prestížnom Svetovom pohári.