Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zimné športy

Mužský slalom vo Val d´ Isere i super-G žien v St. Moritzi zrušili

Na snímke cieľová zóna po zrušení slalomu Svetového pohára alpských lyžiarov vo francúzskom stredisku Val d'Isere v nedeľu 10. decembra 2023. Foto: TASR/AP

Neuskutočnili sa ani dva zjazdy a super-G v americkom stredisku Beaver Creek.

Vql D'Isere 10. decembra (TASR) - Nedeľňajší mužský slalom Svetového pohára alpských lyžiarov vo Val d´ Isere i ženský super-G v St. Moritzi zrušili pre nepriaznivé počasie. Vo Val d´Isere v sobotu v noci snežilo i pršalo a podľa Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) by podmienky na trati mohli ohroziť bezpečnosť pretekárov. V St. Moritzi sa v noci na nedeľu tiež drasticky zhoršili podmienky.

Počasie zatiaľ v tejto sezóne zjazdárom nepraje. Pre silné sneženie sa nemohli uskutočniť 11. a 12. novembra úvodné dva zjazdy mužského SP, ktoré mali pretekári absolvovať na novej atraktívnej zjazdovke pod Matterhornom v strediskách Zermatt a Cervinia. Jedny z pretekov by mali nahradiť 14. decembra vo Val Gardene. Zrušili aj októbrový obrovský slalom v rakúskom Söldene, ktorý stopli v priebehu 1. kola pre silný vietor.

Neuskutočnili sa ani dva zjazdy a super-G v americkom stredisku Beaver Creek. Muži tak zatiaľ stihli v alpskom kalendári absolvovať iba dve súťaže - 18. novembra slalom v rakúskom Gurgli a sobotňajší obrovský slalom vo Val d´Isere.