Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zimné športy

Nad Wengenom visí otáznik, FIS stopla príchod tímov

Na snímke francúzsky lyžiar Adrien Theaux na trati kombinačného zjazdu SP vo švajčiarskom Wengene. Foto: TASR/AP

Po tom, ako jeden z britských turistov doniesol do obce novú, nákazlivejšiu mutáciu koronavírusu, úrady zavreli školy a v hre je aj zavretie ďalších prevádzok.

Bern 11. januára (TASR) - Nad konaním podujatia Svetového pohára alpských lyžiarov vo švajčiarskom Wengene visí otáznik. Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) síce v nedeľu dala víkendovým pretekom (15.-17. januára) zelenú, no v pondelok ráno všetky tímy informovala, aby zatiaľ do dejiska necestovali, keďže miestne zdravotné orgány stále vyhodnocujú počty nakazených koronavírusom v regióne. Pracovná skupina FIS bude situáciu pozorne monitorovať a priebežne poskytovať výpravám nové informácie, uviedla agentúra APA.

Zdravotný úrad v kantóne Bern nemal ešte cez víkend žiadne námietky ku konaniu podujatia, preto zjazdári a ich výpravy dostali súhlas na vycestovanie z Adelbodenu do Wengenu. V sobotu večer však miestne orgány informovali o vysokom počte infikovaných v regióne. Po tom, ako jeden z britských turistov doniesol do obce novú, nákazlivejšiu mutáciu koronavírusu, úrady zavreli školy a v hre je aj zavretie ďalších prevádzok. Vo Wengene je v piatok a sobotu na programe slávny zjazd na zjazdovke Lauberhorn, tradične v nedeľu sa koná slalom mužov.