Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zimné športy

Nórsky lyžiar Braathen nečakane ukončil kariéru: Som slobodný

Nórsky lyžiar Lucas Braathen na tlačovej konferencii v piatok 27. októbra 2023. Foto: TASR - AP

Urobil tak deň pred štartom nového ročníka Svetového pohára na špeciálne zvolanej tlačovej konferencii priamo v dejisku v rakúskom Söldene.

Sölden 27. októbra (TASR) - Nórsky lyžiar Lucas Braathen v piatok prekvapujúco oznámil, že v 23 rokoch končí svoju úspešnú kariéru a uviedol, že je zo svojho rozhodnutia šťastný. Urobil tak deň pred štartom nového ročníka Svetového pohára na špeciálne zvolanej tlačovej konferencii priamo v dejisku v rakúskom Söldene.

Braathen v uplynulom ročníku získal malý glóbus za slalom a celkovo si v mladom veku vybojoval vo Svetovom pohári päť víťazstiev a dvanásť pódiových umiestnení. Nedávno sa dostal do konfliktu s Nórskym lyžiarskym zväzom v spore o marketingové práva. Špecialista na technické disciplíny sa zúčastnil na reklame pre módnu značku bez súhlasu asociácie. Víťazovi obráku zo Söldenu z roku 2020 sa potom zväz vyhrážal pokutou, informovala agentúra dpa.

"Končím, mojim tímovým kolegom som to oznámil včera. Vždy som išiel za svojimi snami a za tým, čo ma robí šťastným. Ale v posledných mesiacoch som už šťastný nebol. Teraz som prvýkrát po šiestich mesiacoch opäť šťastný a po prvý raz po rokoch sa cítim slobodný," citovala ho APA.