Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zimné športy

Obrovský slalom žien v Söldene zrušili

Obrovský slalom Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v rakúskom Söldene zrušili pre nepriaznivé počasie 22. októbra 2022. Na štart sa tak nedostala ani slovenská reprezentantka Petra Vlhová s číslom 2. Foto: TASR - Martin Baumann

V Söldene napadol v noci čerstvý sneh a pršalo.

Sölden 22. októbra (TASR) - Nová sezóna Svetového pohára alpských lyžiarok neodštartovala sobotným obrovským slalomom v rakúskom Söldene. Jury a organizátori ho museli zrušiť už ráno z dôvodu nepriaznivého počasia. Na štart sa tak nedostala ani slovenská reprezentantka Petra Vlhová s číslom 2.

Pôvodne sa malo súťažiť o 10.00 a 13.05 h, agentúra APA najprv informovala o posunutí začiatku prvého kola o hodinu, neskôr prišla správa o zrušení pretekov. V Söldene napadol v noci čerstvý sneh a pršalo. "Do 11-tej by sme to určite nestihli pripraviť. Naplnili sa naše najhoršie obavy, pršalo, snežilo, zjazdovka zmäkla. Na takomto svahu sa nedá pohybovať, bolo by to nebezpečné aj pre organizátorov," povedal riaditeľ technických disciplín Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) Markus Mayr.

V nedeľu by sa mali predstaviť muži aj s bratmi Adamom a Andreasom Žampovcami (10.00/13.00). "Sme optimisti, čo sa týka nedeľných pretekov. Bude to fuška, aby sme stihli pripraviť svah, dúfame, že počasie sa popoludní upokojí, aby sme mohli začať pracovať," dodal riaditeľ pretekov Rainer Gstrein.