Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zimné športy

Ortliebová má vážne zranené koleno, sezóna sa pre ňu skončila

Vrtuľník preváža rakúsku lyžiarku Ninu Ortliebovú po ťažkom páde na tréningu pred pretekmi ženského zjazdu Svetového pohára vo švajčiarskom stredisku Crans-Montana v stredu 20. januára 2021. Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročnú dcéru niekdajšieho špičkového rakúskeho zjazdára Patricka Ortlieba museli zo svahu previezť vrtuľníkom do nemocnice v Sione.

Crans Montana 20. januára (TASR) - Rakúska lyžiarka Nina Ortliebová musí predčasne ukončiť sezónu. V stredajšom tréningu na zjazd Svetového pohára vo švajčiarskom stredisku Crans Montana si pri páde vážne zranila pravé koleno a čaká ju pauza.

Dvadsaťštyriročnú dcéru niekdajšieho špičkového rakúskeho zjazdára Patricka Ortlieba museli zo svahu previezť vrtuľníkom do nemocnice v Sione, kde vyšetrenia odhalili poškodenie väzov i menisku v kolene. Po jej páde tréning na 45 minút prerušili, informovala agentúra APA.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v tréningu zaostala na 11. mieste za najrýchlejšou Taliankou Sofiou Goggiovou o 1,08 sekundy. V Crans-Montane sú naplánované dva zjazdy žien - prvý sa pôjde v piatok o 10.00 h, druhý v rovnakom čase v sobotu.