Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zimné športy

Pre počasie zrušili piatkový program vo Font Romeu

Na archívnej snímke z 21. februára 2014 akrobatické lyžiarky - zľava - Švajčiarka Fanny Smithová, Švédka Anna Holmlundová, Rakúšanka Katrin Ofnerová a Kanaďanka Kelsey Serwaová pretekajú v disciplíne skikros na ZOH v Červenej Poľane. Foto: TASR/AP

Organizátori dúfajú, že v sobotu sa už bude dať súťažiť.

Font Romeu 13. januára (TASR) - Nepriazeň počasia spôsobila zrušenie piatkového programu na podujatí Svetového pohára v akrobatickom lyžovaní vo francúzskom Font Romeu. Pre silný vietor, zlú viditeľnosť a husté sneženie na trať sa neuskutočnila kvalifikácia žien v disciplíne slopestyle, kde medzi 35 štartujúcimi figuruje aj slovenská reprezentantka Zuzana Stromková.

Organizátori dúfajú, že v sobotu sa už bude dať súťažiť, ženy by mali v jeden deň absolvovať elimináciu a potom osemčlenné finále. Muži stihli kvalifikáciu vo štvrtok, čaká na nich ešte finále so šestnástimi najlepšími.

Stromková vo Font Romeu absolvuje prvé preteky slopestyle v sezóne SP, sústredí sa práve na túto olympijskú disciplínu, v ktorej sa chce prebojovať na ZOH 2018 do Pjongčangu.