Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Rakúšanky v Levi sklamali, Trinker: Je to neprijateľné

Rakúska lyžiarka Katharina Liensbergerová, archívna snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Liensbergerovú, ktorú od novej sezóny pripravuje aj Livio Magoni, bývalý tréner Petry Vlhovej, neprekvapil výrazný časový odstup 1,8 sekundy na víťaznú Mikaelu Shiffrinovú.

Levi 21. novembra (TASR) - Po úvodných slalomoch v novej sezóne Svetového pohára vo fínskom Levi nepanuje v lyžiarskom tábore Rakúšaniek optimizmus. Iba tri umiestnenia v prvej dvadsiatke sú podľa Thomasa Trinkera alarmujúce.

Agentúra APA zdôraznila, že agresivita, ktorú hlavný tréner žien očakával, zamrzla na ľadovom severe. "Technicky nie sme na takej úrovni, ako sme predpokladali. Očakávali sme oveľa viac. Dokonca by som povedal, že je neprijateľné, čo sa nám stalo," priznal Trinker

Technické deficity, nedostatok odvahy útočiť, celkovo príliš veľa chýb. Takto Trinker diagnostikoval viacero nedostatkov. Okrem toho sa do centra pozornosti tlačia aj nové mená z iných krajín. "Ostatné národy nespia, robia si svoju prácu," povedala Katharina Liensbergerová, pričom narážala na Chorvátky Leonu Popovičovú a Zrinku Ljutičovú, ktoré sa v nedeľu umiestnili na šiestom a siedmom mieste priamo pred ňou. Po boku etablovaných síl urobili silný dojem aj Švédky a Nórky. "Konkurencia je veľmi silná. Musíme si poriadne vyhrnúť rukávy, aby sme udržali krok. Potenciál tu je, dievčatá ho teraz musia využiť," povedal Trinker.

Liensbergerovú, ktorú od novej sezóny pripravuje aj Livio Magoni, bývalý tréner Petry Vlhovej, neprekvapil výrazný časový odstup 1,8 sekundy na víťaznú Mikaelu Shiffrinovú. "Boli tam oblúky, pri ktorých som si všimla, že to funguje. Ale aj také, kde lyže poriadne nešli. Celý tím ešte neukázal, čoho sme v skutočnosti schopní. Čaká nás výzva. Ale je toho veľa, čo musíme zlepšiť."

Ženský seriál SP sa teraz presunie do USA. V Killingtone je cez víkend (26. a 27. novembra) na programe obrovský slalom a slalom. Vlhová bude chcieť v americkom stredisku zaútočiť na triumf, ktorý jej v oboch slalomoch v Levi uchmatla jej veľká konkurentka. Shiffrinová má na čele SP plný počet 200 bodov, Vlhová ich má na konte po dvoch tretích miestach 120. Medzi obe pretekárky sa ešte vtesnala Wendy Holdenerová zo Švajčiarska so 125 bodmi.