Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Rebensburgová sa obáva nerovnosti tréningových príležitostí

Viktoria Rebensburgová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tridsaťročná Rebensburgová utrpela vo februári zranenie kolena a odvtedy nestála na lyžiach.

Mníchov 18. mája (TASR) - Viktoria Rebensburgová sa obáva, že v dôsledku koronavírusovej krízy vznikne vo Svetovom pohári v alpskom lyžovaní nerovnosť tréningových príležitostí. Podľa nemeckej reprezentantky to môže spôsobiť rozličné tempo uvoľňovania opatrení, ktoré vlády zaviedli na boj proti pandémii.

Tridsaťročná Rebensburgová utrpela vo februári zranenie kolena a odvtedy nestála na lyžiach. "Aj vzhľadom na moje zranenie je pre mňa dôležité, aby som koncom mája, prípadne začiatkom júna začala lyžovať. Dúfam, že čoskoro budeme môcť cestovať do Rakúska a do ďalších krajín," povedala olympijská víťazka v obrovskom slalome z Vancouveru 2010 pre agentúru SID.

Nemecký tím plánoval na prelome augusta a septembra vycestovať na sústredenie do Čile. Reprezentácie Rakúska či Nórska môžu v domácich podmienkach trénovať aj v lete. "Opatrenia v máji sú ešte v poriadku. Ak však budú trvať dlhšie, alebo sa v jednotlivých krajinách budú uvoľňovať odlišne, môže to byť problém. Želám si len rovnosť príležitostí," dodala Rebensburgová, ktorá si už doliečila zranenie a verí v štart novej sezóny SP 24. októbra v rakúskom Söldene.