Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zimné športy

Ruská krasokorčuliarka Stolbovová ukončila kariéru

Ruská dvojica Ksenia Stolbovová (hore) a Fjodor Klimov, archívna snímka. Foto: TASR/AP Photo

Stolbovová získala na zimných olympijských hrách 2014 v Soči zlato v tímovej súťaži, s Fedorom Klimovom bola druhá v súťaži športových dvojíc.

Moskva 12. februára (TASR) – Dvojnásobná olympijská medailistka v krasokorčuľovaní Ruska Xenia Stolbovová oznámila v stredu koniec aktívnej kariéry. O rozhodnutí držiteľky zlatej a striebornej medaily zo zimných olympijských hier 2014 v Soči informovala agentúra AP.

Svoje rozhodnutie športovkyňa nezdôvodnila. "Chcela by som sa poďakovať všetkým trénerom i ľuďom, ktorí ma v mojej športovej kariére sprevádzali," uviedla vo vyhlásení, ktoré priniesol Ruský krasokorčuliarsky zväz.

Stolbovová získala v Soči zlato v tímovej súťaži, s Fedorom Klimovom bola druhá v súťaži športových dvojíc. V olympijskom roku získala takisto striebro z majstrovstiev sveta, štyrikrát sa v kariére dostala na stupne víťazov aj na európskom šampionáte.

Po tom, čo sa v roku 2018 Klimov vzdal aktívnej kariéry a začal sa venovať trénovaniu, vytvorila Stolbovová dvojicu s Andrejom Novoselovom. Výraznejší úspech však nedosiahli.