Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zimné športy

Shiffrinová zmenila prístup pred novou sezónou SP: Doprajem si čas

Na snímke americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová sedí na tróne s korunou na hlave pre Snehovú kráľovnú po víťazstve v slalome žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Záhrebe v stredu 4. januára 2023. Foto: TASR - Martin Baumann

Dvadsaťosemročná rekordérka v počte víťazstiev (88) si prešla od konca minulého ročníka niekoľkými zmenami, vymenila hlavného trénera i prístup v príprave.

Sölden 27. októbra (TASR) - Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová sa v novej sezóne Svetového pohára pokúsi získať už šiesty veľký glóbus v kariére. Dvadsaťosemročná rekordérka v počte víťazstiev (88) si prešla od konca minulého ročníka niekoľkými zmenami, vymenila hlavného trénera i prístup v príprave.

Shiffrinová sa v lete pohrúžila do trailového behu a osvojila si nový postoj k samotnému pretekaniu. Podľa vlastných slov chce brať veci s väčším pokojom a uvedomila si, že nemusí byť na špičke hneď na začiatku sezóny. Tá odštartuje sobotným obrovským slalomom v rakúskom Söldene. "Snažím sa k tomu pristupovať tak, že si doprajem čas na vybudovanie mojej najlepšej formy. Tieto prvé preteky budú v podstate len príležitosťou na najlepší tréning, ku ktorému máme prístup. Je to jediný kopec, ktorý je správne pripravený na lyžiarske preteky. Ak sa budem v sobotu cítiť skvelo, tak sa chopím šance. Sťažovať sa na to nebudem," citovala Shiffrinovú agentúra AP.

Američanka, ktorá je už teraz považovaná za jednu z najlepších lyžiarok histórie, v marci prekonala rekord legendárneho Švéda Ingemara Stenmarka (86) v počte víťazstiev v SP. V prípade zisku šiesteho veľkého glóbusu dorovná zápis Rakúšanky Annemarie Moserovej-Pröllovej. S motiváciou pokračovať Shiffrinová problém nemá: "Moja motivácia sa nemení, každý rok sa akosi resetuje."

Shiffrinovú bude v novej sezóne viesť Karin Harjová, na poste hlavného trénera nahradila Mikea Daya. "Karin prešla do tímu celkom hladko. Som naozaj nadšená, že sa s ňou môžem posunúť vpred," dodal 28-ročná lyžiarka.