Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zimné športy

Shiffrinová sa po zranení kolena rozhodla pre návrat do USA

Mikaela Shiffrinová, archívne foto Foto: TASR/AP

Zlatá medailistka zo ZOH v Soči a dvojnásobná majsterka sveta v slalome aktuálne figuruje v cekovom poradí SP na druhej priečke s mankom 104 bodov na Lindsey Vonnovú.

Aare 13. decembra (TASR) - Olympijská šampiónka v slalome Mikaela Shiffrinová sa po zranení pravého kolena rozhodla pre predčasný návrat domov do USA. Americká lyžiarka spadla počas raňajšieho rozjazdenia pred sobotňajším obrovským slalomom SP vo švédskom Aare a museli ju transportovať do nemocnice.

"Zajtra letím domov na kompletné vyšetrenie. Minimálne som si poškodila vnútorný postranný väz a pomliaždila kosť a dúfam, že nemám žiadne ďalšie zranenia. Úplnú diagnózu a prognózu zotavenia budem vedieť doma po návšteve lekára," napísala ešte v sobotu iba 20-ročná slalomárska superstar na svoj oficiálny profil na Facebooku.

Podľa vyjadrenia jej manažéra Kiliana Albrechta pre agentúru AP si Shiffrinová narazila koleno, keď ju počas jazdy vyhodilo do záchytnej siete. Potom ju odviezli na kliniku v Östersunde. V nedeľu ju teda zranenie nepustilo na štart v špeciálnom slalome v Aare, v ktorom mala byť jasnou favoritkou. Zatiaľ nie je jasné, či sa suverénna víťazka oboch slalomov v Aspene z konca novembra vráti zo zámoria do Európy pred najbližším víkendom, keď pokračuje seriál SP na svahoch vo Francúzsku.

Zlatá medailistka zo ZOH v Soči a dvojnásobná majsterka sveta v slalome aktuálne figuruje v cekovom poradí SP na druhej priečke s mankom 104 bodov na svoju skúsenejšiu krajanku a víťazku sobotňajšieho obrovského slalomu Lindsey Vonnovú.