Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Slovenskí biatlonisti skončili na 13.mieste v súťaži miešaných štafiet

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ani jeden z členov slovenského tímu sa na strelnici nevyhol zaváhaniam, pomohli však dobíjania.

Vuokatti 25. marca (TASR) - Slovenskí biatlonisti obsadili v pretekoch miešaných štafiet na Európskom olympijskom festivale mládeže vo Vuokatti 13. miesto. Kvarteto Kristína Makovínyová, Lea Meszárosová, Adam Černák a Jakub Borguľa zaostalo za víťaznými Francúzmi o takmer šesť minút, informoval portál olympic.sk.

Ani jeden z členov slovenského tímu sa na strelnici nevyhol zaváhaniam, pomohli však dobíjania. Na trestné kolo musela ísť len Lea Meszárosová, ktorá vo Vuokatti súťažila ako bežkyňa na lyžiach. Vzhľadom na to, že trénuje aj s biatlonistami, zaplnila voľné miesto v slovenskej zostave.

V pretekoch šortrekárov na 1000 m postúpila Tamara Tokárová z 1. miesta svojej rozjazdy do štvrťfinále a potom aj do semifinále, keďže v prvom štvrťfinále finišovala na 2. pozícii za Francúzkou Berenice Combyovou. Obe súperky bojovali proti sebe už aj v rozjazde. Jakub Karabin skončil v pretekoch na 1000 m na konečnom 25. mieste.

Do paralelného slalomu alpských lyžiarov sa kvalifikovali zo Slovákov Ella Hrbáňová a Timo Botka. Pre oboch bolo konečnou prvé kolo. Botka prehral svoju jazdu s Nórom Johsom Braathenom Herlandom o 64 stotín. Hrbáňová bola v cieli svojej jazdy o 14 stotín sekundy pomalšia ako Slovinka Nina Drobničová.

EYOF - výsledky - piatok (zdroj: www.olympic.sk)



Biatlon

miešané štafety 4x6 km: 1. Francúzsko 1:12:27,8, 2. Česko +22,8, 3. Poľsko +59,1, ... 13. SLOVENSKO (Makovínyová, Meszárosová, Černák, Borguľa) +5:57.6

Alpské lyžovanie

dievčatá – paralelný slalom: 1. Olivierová, 2. Falchová (obe Rak.), 3. Pomarová (Tal.), ... 17.-32. HRBÁŇOVÁ (SR)
chlapci – paralelný slalom: 1. Saracco (Tal.), 2. Saravuo (Fín.), 3. Bertoldini (Tal.), ... 17.-32. BOTKA (SR)