Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zimné športy

Naša snoubordistka Klaudia Medlová sa na ZOH predvedie až v pondelok

Na snímke slovenská reprezentantka Klaudia Medlová sa usmieva pred kvalifikáciou snoubordistiek v disciplíne slopestyle na ZOH v Pjongčangu 11. februára 2018. Kvalifikáciu snoubordistiek v disciplíne slopestyle museli v nedeľu organizátori ZOH v Pjongčangu pre silný vietor zrušiť. Súťaž presunuli na pondelok 10.00 h miestneho času (2.00 h SEČ), kvalifikácia sa už neuskutoční a všetky pretekárky sa predstavia v dvojkolovom finále. Slovenská reprezentantka Klaudia Medlová bude mať štartové číslo 26. Foto: TASR - Martin Baumann

V snehovom parku Phoenix najskôr štart súťaže oddialili o pol hodinu, neskôr ju definitívne odložili.

Pjongčang 11. februára (TASR) - Kvalifikáciu snoubordistiek v disciplíne slopestyle museli v nedeľu organizátori ZOH v Pjongčangu pre silný vietor zrušiť. Súťaž presunuli na pondelok 10.00 h miestneho času (2.00 h SEČ), kvalifikácia sa už neuskutoční a všetky pretekárky sa predstavia v dvojkolovom finále. Slovenská reprezentantka Klaudia Medlová bude mať štartové číslo 26.

"Už deň predtým sme vedeli, že má fúkať. To je asi najväčší problém, zima nám vôbec nevadí. Neboli by sme schopné doletieť do dopadu a bolo by veľmi veľa pádov. Takže som veľmi rada, že sa to preložilo na pondelok. Trošku tam bola nervozita, ale predpokladali sme takýto scenár. Fúkať má nasledujúce tri dni, no v pondelok ráno to má byť o niečo lepšie," povedala Medlová krátko po rozhodnutí.

Vyslaní redaktori TASR Andrej Bezák a Peter Horváth