Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zimné športy

SP: Vlhová je pripravená, do obráku vyštartuje ako druhá

Na snímke fanúšička slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej počas žrebu na úvodný sobotný obrovský slalom žien Svetového pohára žien v rakúskom Söldene v piatok 21. októbra 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Na ľadovci Rettenbach bola Vlhová tretia aj v roku 2020. Vlani jej vyšla stíhacia jazda zo šiestej priečky, rok predtým si prišla po pódiové umiestnenie z 10. priečky po prvom kole.

Sölden 21. októbra (TASR) - Petra Vlhová sa v minulej sezóne Svetového pohára alpských lyžiarok umiestnila v celkovom hodnotení obrovského slalomu na štvrtej priečke. Na úvod obsadila tretie miesto v Söldene a v rakúskom rezorte absolvuje aj prvý z plánovaných štartov vo SP 2022/2023. Obrák žien je na programe v sobotu s prvým kolom o 10.00 a druhým o 13.00 h. Slovenská reprezentantka si v piatok večer na slávnostnom žrebovaní v centre mesta vytiahla číslo 2.

Na ľadovci Rettenbach bola Vlhová tretia aj v roku 2020. Vlani jej vyšla stíhacia jazda zo šiestej priečky, rok predtým si prišla po pódiové umiestnenie z 10. priečky po prvom kole. Triumf si v uplynulej sezóne vybojovala v Söldene Vlhovej najväčšia súperka Mikaela Shiffrinová z USA.

V dejisku veria, že tradičnú ouvertúru neskomplikuje počasie. Počas piatka veľmi fúkalo a organizátori museli zrušiť aj tréning. Predpoveď počasia na sobotu navyše signalizuje dážď. Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) zaviedla ľadovcové predstihovky v roku 1993, od roku 2000 sa konajú výlučne v rakúskom stredisku.

Na žrebovaní, ktoré sa v Söldene uskutočnilo po troch rokoch, panovala skvelá atmosfére. Najväčšie ovácie zožali Francúzka Tessa Worleyová a Sara Hectorová. Olympijská víťazka v obrovskom slalome zo Švédska rozohriala divákov tanečnými kreáciami pri pesničke Y.M.C.A od skupiny Village People. Talianka Marta Bassinová i Nórka Thea Louise Stjernesundová ich zasa potešili tým, že do davu vhodili niekoľko tričiek a šiltoviek.

Vlhová prišla na pódium ako predposledná, po vyžrebovaní loptičky s číslom 2 uviedla: "Užila som si leto a teším sa na preteky."



/vyslaný redaktor TASR Michal Runák/