Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Kriechmayr a Kiesenhoferová sa stali Športovcami roka v Rakúsku

Vincent Kriechmayr, archívne foto. Foto: TASR/AP

Tridsaťročná Kiesenhoferová sa stala prvou cestnou cyklistkou, ktorá vyhrala túto anketu.

Viedeň 15. októbra (TASR) – V ankete o najlepších športovcov roka 2021 v Rakúsku zvíťazili medzi mužmi Vincent Kriechmayr a medzi ženami Anna Kiesenhoferová. Najlepším kolektívom sa stali štvrtýkrát za sebou futbalisti Red Bull Salzburg.

Zjazdár Kriechmayr v tejto sezóne získal dve zlaté medaily na MS (v zjazde a v Super-G), vo Svetovom pohári ukoristil malý krištáľový glóbus v Super-G. V hlasovaní športových žurnalistov získal 837 bodov a na druhé miesto odsunul diskára Lukasa Weißhaidingera (629), ktorý na OH 2020 v Tokiu získal bronz. Tretí bol športový lezec Jakob Schubert (412), majster sveta získal v Tokiu tiež bronz. Tridsaťročný Kriechmayr na tróne nahradil tenistu Dominika Thiema, ktorý pred rokom ukončil päťročnú vládu lyžiara Marcela Hirschera.

Tridsaťročná Kiesenhoferová sa stala prvou cestnou cyklistkou, ktorá vyhrala túto anketu. Senzačná olympijská šampiónka z Tokia získala 1299 bodov a suverénne na druhé miesto odsunula majsterku sveta v biatlone Lisu Hauserovú (762), tretia bola dvojnásobná majsterka svet v alpskom lyžovaní Katharina Liensbergerová (641). Informovala agentúra APA.