Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Štyri zväzy napadli na CAS znovuzvolenie Eliascha za prezidenta FIS

Na archívnej snímke Johan Eliasch. Foto: TASR/AP

Eliasch získal podporu všetkých prítomných delegátov, zo sály však na protest odišli predstavitelia niektorých alpských veľmocí.

Lausanne 23. júna (TASR) - Zväzy Rakúska, Nemecka, Švajčiarska a Chorvátska napadli na Športovom arbitrážnom súde (CAS) znovuzvolenie Johana Eliascha za prezidenta Medzinárodnej lyžiarskej a snoubordovej federácie (FIS). Šesťdesiatročný Švéd nemal na májovom 53. Kongrese FIS v Miláne protikandidáta.

Eliasch získal podporu všetkých prítomných delegátov, zo sály však na protest odišli predstavitelia niektorých alpských veľmocí. Podľa Stefana Schwarzbacha z Nemeckého lyžiarskeho zväzu (DSV) mali delegáti na hlasovacích lístkoch možnosť hlasovať jedine "za" Eliascha. "To sa nezhoduje s naším výkladom pravidiel, bola to fraška," uviedol Schwarzbach.

Agentúra APA informovala, že momentálne nie je možné odhadnúť, kedy padne verdikt. "Ide nám len o to, aby sa voľby dôkladne prešetrili, aby sme do budúcnosti predišli takýmto problémom," dodal generálny sekretár Rakúskeho lyžiarskeho zväzu (ÖSV) Christian Scherer.