Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Súčasný prezident Vozár ako jediný kandiduje na post šéfa SZB

Na snímke prezident Slovenského zväzu biatlonu (SZB) Peter Vozár. Foto: TASR - Ján Krošlák

Do užšieho vedenia zväzu kandidujú viacerí súčasní alebo bývalí členovia Prezídia SZB.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Voľby členov najvyšších orgánov Slovenského zväzu biatlonu (SZB) sa uskutočnia už túto sobotu 9. apríla v Národnom biatlonovom centre v Osrblí. Začiatok volebného Valného zhromaždenia je od 9.00 h, pričom na post prezidenta kandiduje iba Peter Vozár, súčasný šéf organizácie. Informoval o tom SZB v tlačovej správe.

Vozár sa uchádza o širokú podporu a navrhlo ho viacero veľkých klubov. V prípade zvolenia by jeho mandát pokračoval ďalšie štyri roky. Do užšieho vedenia zväzu kandidujú viacerí súčasní alebo bývalí členovia Prezídia SZB. Zo súčasných členov Prezídia opäť kandiduje na post viceprezidenta pre štátnu športovú reprezentáciu úspešný mládežnícky tréner Peter Kazár, na post viceprezidenta pre ekonomiku a marketing Maroš Badáň, funkciu viceprezidenta pre kluby chce obhájiť Jaroslava Lauková, v práci viceprezidenta pre mládež chce pokračovať Ľubomír Machyniak, ktorého protikandidátom je Pavol Horniak.

Z bývalých členov Prezídia kandiduje na post viceprezidenta pre technické záležitosti Ondrej Kosztolányi a o funkciu viceprezidenta pre športovcov sa uchádza úspešná trénerka Jakuba Borguľu Jana Daubnerová. Obaja kandidáti už tieto funkcie zastávali aj v minulosti. Na sobotnom Valnom zhromaždení sa bude voliť aj predseda a dvaja členovia Disciplinárnej komisie.