Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zimné športy

VIDEO: Tarjei Bö vyhral druhý šprint sezóny v Kontiolahti, Šima 61.

Na snímke Nór Johannes Thingnes Bö pri streľbe v ľahu v šprinte mužov na 10 km v rámci 2. kola Svetového pohára v biatlone mužov vo fínskom Kontiolahti 3. decembra 2020. Foto: TASR/AP

Tomáš Hasilla mal s bilanciou 1+1 stratu 2:57,6 min, čo mu stačilo na 75. pozíciu, Matej Baloga skončil s rovnakou streľbou na 84. priečke (+3:25,5 min).

Kontiolahti 3. decembra (TASR) - Nór Tarjei Bö triumfoval vo štvrtkovom šprinte na 10 km v rámci 2. kola Svetového pohára biatlonistov vo fínskom Kontiolahti. Na druhom mieste finišoval Nemec Arnd Peiffer (+13,9 s) a tretí bol mladší z bratov Böovcov Johannes Thingnes (+29,4 s), ktorý si zároveň upevnil pozíciu na čele celkového poradia. Z trojice Slovákov na štarte skončil najlepšie na 61. mieste Michal Šima s mankom 2:27,4 min.



Dvadsaťsedemročný J. T. Bö, víťaz úvodného šprintu, bol najväčší favorit aj vo štvrtok, no už na ležke spravil jednu chybu. V druhom kole potvrdil dobrú bežeckú formu a po stopercentnej stojke sa zaradil na čelo. V cieli zdolal o 15 sekúnd dovtedajšieho lídra Slovinca Jakova Faka, ktorý zastrieľal čisto. Čas lídra nedokázali ohroziť ani ďalší pretekári s čistými položkami. Podarilo sa to až jeho bratovi Tarjeiovi, ktorý vybehol z druhej streleckej položky s náskokom 20,3 sekundy na svojho brata a v poslednom kole bol dokonca o ďalších deväť sekúnd rýchlejší. Medzi nórsku dvojicu sa vtesnal už len Nemec Arnd Peiffer s čistou streľbou a mankom 13,9 s na víťaza.

Strelecky sa nedarilo Švédom Sebastianovi Samuelssonovi a Martinovi Ponsiluomovi, ktorí v úvodnom šprinte ukázali veľmi rýchle nohy a zhodne s jednou chybou obsadili druhé respektíve tretie miesto. Tentokrát strieľali opäť navlas rovnako - na ležke minuli obaja jeden terč, na stojke dva. Ponsiluomovi to stačilo na deviate miesto (+52,0 s), Samuelsson finišoval na 18. priečke (+1:10,3 s). Z francúzskej zostavy skončil najlepšie na 11. mieste Florent Claude (+54,0 s). Dobrý výkon predviedol Švajčiar Benjamin Weger, ktorý obsadil s čistou streľbou 4. miesto (+35,9 s), i desiaty Čech Michal Krčmář (+52,5 s).

Z trojice Slovákov bol najlepší rovnako ako v prvom šprinte sezóny Michal Šima, ktorý zvládol prvú položku čisto, na druhej minul jeden terč a v cieli obsadil 61. miesto s mankom 2:27,4 min. Tomáš Hasilla mal s bilanciou 1+1 stratu 2:57,6 min, čo mu stačilo na 75. pozíciu, Matej Baloga skončil s rovnakou streľbou na 84. priečke (+3:25,5 min).