Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zimné športy

Magoni zabehol polmaratón vo svojej záhrade

Na snímke Livio Magoni. Foto: TASR/Martin Baumann

Magoni je doma už takmer mesiac od návratu zo švédskeho Are, kde sa v marci pre pandémiu nového koronavírusu ani nestihli uskutočniť záverečné súťaže Svetového pohára.

Vipiteno 8. apríla (TASR) – Livio Magoni sa udržuje vo forme aj počas karantény. Tréner slovenskej lyžiarskej hviezdy Petry Vlhovej zabehol polmaratón, vyše 21 kilometrov, vo svojej záhrade v talianskom Vipitene.

Magoni je doma už takmer mesiac od návratu zo švédskeho Are, kde sa v marci pre pandémiu nového koronavírusu ani nestihli uskutočniť záverečné súťaže Svetového pohára. Vzhľadom na situáciu v jeho rodnej krajine si kráti čas v domácich podmienkach. Vipiteno leží v severotalianskom autonómnom regióne Tridentsko-Horná Adiža. "Dnes polmaratón v záhrade," uviedol 56-ročný Talian, ktorý je známy svojou športovou zdatnosťou.

Na konte má aj celé Ironmany (plávanie 3,86 km, bicyklovanie 180,25 km, maratón), pred necelým rokom zorganizoval účasť členov Vlhovej tímu na polovičnom Ironmane (plávanie 1,9 km, bicyklovanie 90 km, polmaratón) v rakúskom St. Pöltene. Okrem neho absolvovali extrémny triatlon medzi jednotlivcami aj asistent trénera Matej Gemza, fyzioterapeut Šimon Klimčík a silový kouč Marco Porta. Petra pre chorobu povzbudzovala popri trati, brat Boris, otec Igor a servisman Pierluigi Parravicini súťažili v štafete.

Tohtoročné preteky v St. Pöltene tiež museli organizátori zrušiť pre pandémiu, no Magoni bude mať pre Vlhovej tím v talóne ďalšie výzvy na súťažnej i tréningovej úrovni, len minulý týždeň vlastnými slovami potvrdil pokračovanie spolupráce do zimných olympijských hier 2022.