Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zimné športy

Tvibergová utrpela vážne zranenie kolena, sezóna sa pre ňu skončila

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Tvibergová má okrem titulu z tohtoročných MS v Courchevel/Meribel v zbierke aj bronz z tímovej súťaže na ZOH 2022. Jej individuálne maximum v SP je piate miesto z októbra 2021.

Oslo 28. novembra (TASR) - Nórska lyžiarka Maria Therese Tvibergová utrpela po páde v sobotnom obrovskom slalome Svetového pohára v americkom Killingtone vážne zranenie ľavého kolena. Pre úradujúcu majsterku sveta v paralelných pretekoch sa sezóna predčasne skončila. Nórska lyžiarska federácia o tom informovala na svojej oficiálnej webstránke.

"Maria utrpela vážne zranenie kolena, jeho úplný rozsah budeme vedieť až po vyšetrení v Nórsku," povedal športový riaditeľ federácie Claus Johan Ryste. Tvibergová spadla v prvom kole, keď zavadila o jednu z bránok v strmine v tretej časti trate. "Samozrejme, že je na nič utrpieť ďalšie zranenie kolena, ale som v dobrej nálade. Teraz sa chystám domov, aby mi urobili dôkladnejšie vyšetrenia," povedala 29-ročná lyžiarka.

Tvibergová má okrem titulu z tohtoročných MS v Courchevel/Meribel v zbierke aj bronz z tímovej súťaže na ZOH 2022. Jej individuálne maximum v SP je piate miesto z októbra 2021, ktoré dosiahla v obrovskom slalome v Söldene.