Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zimné športy

V Beaver Creeku zrušili aj super-G, dôvodom bol vietor a sneženie

Na archívnej snímke lyžiar počas Super-G. Foto: TASR/AP

Muži tak zatiaľ stihli v alpskom kalendári absolvovať iba jednu súťaž - 18. novembra slalom v rakúskom Gurgli, ktorý vyhral domáci Manuel Feller.

Beaver Creek 3. decembra (TASR) - Nepriaznivé počasie zapríčinilo zrušenie super-G Svetového pohára alpských lyžiarov v americkom stredisku Beaver Creek. Napriek intenzívnym nočným prácam na zjazdovke zmaril plány organizátorov opäť silný vietor aj sneženie. Jury už v piatok rozhodla o zrušení prvého zjazdu pre husté sneženie, konaniu druhého zabránil silný vietor. O rozhodnutí Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) informovala agentúra DPA.

Počasie zatiaľ v tejto sezóne zjazdárom nepraje. Pre silné sneženie sa nemohli uskutočniť 11. a 12. novembra úvodné dva zjazdy SP, ktoré mali pretekári absolvovať na novej atraktívnej zjazdovke pod Matterhornom v strediskách Zermatt a Cervinia. Jedny z pretekov by mali nahradiť 14. decembra vo Val Gardene. Zrušili aj októbrový obrovský slalom v rakúskom Söldene, ktorý stopli v priebehu 1. kola pre silný vietor. Posledný pretekár, ktorý zišiel ľadovec Rettenbach, bol Slovák Adam Žampa.

Muži tak zatiaľ stihli v alpskom kalendári absolvovať iba jednu súťaž - 18. novembra slalom v rakúskom Gurgli, ktorý vyhral domáci Manuel Feller.