Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zimné športy

Vlhová piata v obrovskom slalome, vyhrala Brignoneová

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v 1. kole obrovského slalomu Svetového pohára v alpskom lyžovaní v kanadskom stredisku Tremblant 3. decembra 2023. Foto: TASR/AP

Už od štartu druhého kola sa Vlhovej náskok výrazne skresával a v polovici trate z neho stratila sekundu.

Tremblant 3. decembra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila piata v obrovskom slalome Svetového pohára v kanadskom Tremblante. Po úvodnej jazde bola na čele, no v druhej stratila zo svojho náskoku a v cieli mala manko 0,67 s. Preteky vyhrala Talianka Federica Brignoneová, ktorá sa najlepšie popasovala so snežením a náročnými poveternostnými podmienkami. Pódium doplnili Lara Gutová-Behramiová zo Švajčiarska (+0,33) a Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,39 s).

Brignoneová tak vyhrala oba "obráky" v kanadskom stredisku a o deň vylepšila svoj rekord najstaršej víťazky obrovského slalomu SP. Zároveň dosiahla 23. víťazstvo v kariére a jubilejné desiate v disciplíne. V tejto sezóne má držiteľka veľkého krištáľového glóbusu z roku 2020 okrem dvoch triumfov na konte aj jedno pódium. Celkové vedenie v disciplíne v prebiehajúcej sezóne však udržala Gutová-Behramiová.

Vlhová figurovala po prvom kole, ktoré staval jej tréner Mauro Pini, na čele s náskokom päť stotín sekundy na Shiffrinovú. V sekunde pritom boli len štyri lyžiarky a Brignoneová bola šiesta s mankom 1,22 sekundy. Vo finálovej jazde sa však podmienky zhoršili, vietor v kombinácii s hustým snežením výrazne znižoval viditeľnosť, najmä v hornej časti trate. Už od štartu druhého kola sa Vlhovej náskok výrazne skresával a v polovici trate z neho stratila sekundu.

Brignoneovej vyšla najlepšie práve prvá problematická časť, kde získala až trištvrte sekundy. Náskok pomaly navyšovala a potvrdila formu zo sobotňajších pretekov, ktoré taktiež postihli nepriaznivé podmienky.