Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Vlhová reagovala na Magoniho slová: Každý tím má vnútorné problémy

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová (vľavo) získala zlatú medailu v obrovskom slalome na majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní 14. februára 2019 vo švédskom Are. Foto: TASR - Martin Baumann

Zdôraznila, že situáciu v tíme, v ktorom jeho šéf Igor Vlha avizoval "kozmetické" zmeny, si členovia vydiskutujú interne.

Liptovský Mikuláš 25. marca (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová zareagovala vo štvrtok na sociálnych sieťach na medializované vyjadrenia svojho trénera Livia Magoniho. Zdôraznila, že situáciu v tíme, v ktorom jeho šéf Igor Vlha avizoval "kozmetické" zmeny, si členovia vydiskutujú interne. Taliansky kouč má platnú zmluvu aj na budúcu, olympijskú sezónu.

Rozhovor s Magonim pre talianske periodikum Corriere della Sera vyšiel v utorok, teda v deň, keď Vlhová ukázala na tlačovej konferencii na Bratislavskom hrade veľký krištáľový glóbus za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári. Slová trénera citovali viaceré slovenské portály. "Negatívne vyjadrenia môjho trénera Livia Magoniho v talianskych médiách, s ktorými ma novinári konfrontujú posledných 24 hodín, nás všetkých zasiahli v čase absolútnej radosti. Ja sa neznížim k tomu, aby som ich komentovala bez toho, aby sme sa o tom všetci navzájom neporozprávali a nevyjasnili sme si tak svoje postoje. Každý tím, rovnako ako rodina, má svoje vnútorné problémy a počas sezóny nabitej emóciami ich máme aj my. Vždy sme však naše rozpory a rozličné názory vedeli využiť na posilnenie nášho tímu. A ak by sme to nerobili lepšie ako naši konkurenti, nikdy by sme najvzácnejšiu lyžiarsku trofej nezískali a tak ako vždy doteraz, nebudeme interné záležitosti a vnútornú stratégiu nášho tímu riešiť cez médiá," napísala Vlhová na facebooku a instagrame.

Dvadsaťpäťročná Slovenka zverejnila v príspevku fotografiu, na ktorej pózuje s Magonim a trofejou po skončení finálového podujatia SP vo švajčiarskom Lenzerheide: "Naplnením sna o veľkom krištáľovom glóbuse som vo svojej kariére dosiahla prelom, ktorý pre mňa osobne znamená aj potlačenie pochybností o tom, či môžem dlhodobo konkurovať úplne najlepším a plniť tak svoje ďalšie športové sny. Som šťastná z tohto obrovského úspechu a hrdá na mojich najbližších, na celý môj Ski Team Vlha."