Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zimné športy

Vlhová vynechá paralelné preteky v Lechu

Na snímke Petra Vlhová s malým krištáľovým glóbusom za slalom v seriáli Svetového pohára a zlatou olympijskou medailou za slalom zo ZOH v Pekingu na Námestí osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši 2. apríla 2022. Foto: FOTO TASR - Ján Krošlák

Vlhová s tímom odletí vo štvrtok 3. novembra do fínskeho Levi, kde odštartuje novú sezónu SP, keďže preteky v rakúskom Söldene i zjazdy žien v Zermatte zrušili pre nepriaznivé podmienky.

Bratislava 2. novembra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa definitívne nepredstaví na podujatí Svetového pohára v stredisku Lech/Zürs, kde sa 12. novembra uskutočnia paralelné preteky. V rozhovore pre Sportnet to uviedol asistent jej trénera Matej Gemza.

Vlhová s tímom odletí vo štvrtok 3. novembra do fínskeho Levi, kde odštartuje novú sezónu SP, keďže preteky v rakúskom Söldene i zjazdy žien v Zermatte (5. a 6. novembra) zrušili pre nepriaznivé podmienky. Slalom vo Fínsku je na programe 19. a 20. novembra.

"Paralelné preteky v Lechu sú pre vysoké teploty takisto v ohrození. Je otázne, či bude v stredisku sneh a súťažné podmienky. Aj minulý rok sme zvolili alternatívu, že pôjdeme až slalom v Levi. S určitosťou môžem teda povedať, že Lech nepôjdeme a uprednostníme slalom vo Fínsku ako Petrinu nosnú disciplínu sezóny," uviedol Gemza pre Sportnet.