Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Aj keď nepostúpila, Medlovú kvalifikácia inšpirovala

Na snímke slovenská snoubordistka Klaudia Medlová počas kvalifikácie Big Air na XXIII. ZOH v Pjongčangu 19. februára 2018. Foto: TASR - Martin Baumann

Medlovej lepšie hodnotenie s pádom bolo 50,50 bodu.

Pjongčang 19. februára (TASR) - Jediná slovenská snoubordistka na zimných olympijských hrách už má svoje účinkovanie v Pjongčangu za sebou. Klaudia Medlová sa v pondelok neprepracovala do finále disciplíny Big Air, v kvalifikácii skončila na 23. mieste, ktoré pridala k 24. priečke v slopestyle.

Olympijská debutantka nemusela vo svojej úvodnej súťaži absolvovať kvalifikáciu, keďže ju pre vietor zrušili a všetky účastníčky postúpili do finále: "Slopestyle asi žiadna z nás nekomentuje, mrzí ma, že sa ženský snoubording ukázal v takom svetle. S Big Air som však veľmi spokojná, nie s tým, že som spadla, ale že bol na takejto úrovni. Každú jednu z nás to veľmi inšpirovalo."

Skutočne, na postup do finálovej dvanástky sa v Alpensii, kde areál na Big Air vyrástol neďaleko skokanského mostíka, bežeckého a biatlonového štadióna, nedalo pomýšľať s jednoduchšími pokusmi. Snoubordistky museli zariskovať a Medlovej risk nevyšiel ani v jednom z dvoch pokusov: "V druhom to bol frontside double cork 1080, nikto to nedal v kvalifikácii. Tento prvok je špecifický, lebo sa netočím rovno, ale som mierne 'vyosená'. Bol to jediný takýto trik v kvalifikácii. V nedeľu som ho skúsila dvakrát za sebou, v pondelok som ho neustála ani na tréningu. Veľmi ma mrzí, že sa mi nepodarilo postúpiť, na druhej strane som však aj veľmi hrdá, že som zo seba vydala všetko. V kvalifikácii bola neskutočná úroveň, akú som nikdy nezažila. Nemohla som ani sekundu uvažovať, že pôjdem ľahší trik na istotu. Skúsila som ten najťažší, o ktorom som vedela, že keď ho ustojím, pôjdem do prvej trojky. Som motivovaná do budúcnosti."

V nej sa umiestnili Anna Gasserová z Rakúska so ziskom 98,00 bodu a Japonky Juka Fudžimoriová (94,25 b.) a Reira Iwabučiová (92,75 b.). Medlovej lepšie hodnotenie s pádom bolo 50,50 bodu. Výkony najlepších sú prísľub do piatkového finále. Slopestyle dáva pri súbore troch platforiem so zábradliami a troch skokov viac priestoru na sebarealizáciu, Big Air je zasa o jednom veľkom skoku: "Neskutočné, na ženské finále sa teším viac ako na mužov. Takéto triky robia oni, ženy nemajú toľko sily, aby boli na ich úrovni. Pomaly sa však k tomu približujeme, v pondelok to bolo dobré predstavenie pre divákov."


Vyslaní redaktori TASR Andrej Bezák a Peter Horváth