Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia ZOH 2018

ZOH: Talianka Moioliová triumfovala v snoubordkrose

Talianska snoubordistka Michela Moioliová (uprostred) získala zlatú medailu v snoubordkrose na ZOH 16. februára 2018 v Pjongčangu. Striebornú medailu získala Julia Pereirová de Sousová Mabileauová (vľavo) z Francúzska. Víťazka kvalifikácie Češka Eva Samková (vpravo) obsadila bronzovú pozíciu. Foto: TASR/AP

Francúzka Julia Pereirová de Sousová Mabileauová došla do cieľa na striebornej pozícii, bronz patrí českej snoubordistke Eve Slamkovej.

Pjongčang 16. februára (TASR) - Talianska snoubordistka Michela Moioliová získala zlatú medailu v snoubordkrose na ZOH v Pjongčangu. Francúzka Julia Pereira de Sousa Mabileauová obsadila striebornú pozíciu. Víťazka kvalifikácie Češka Eva Samková po nevydarenom úvode finále napokon dosiahla aspoň na bronz.

Samková myslela v Pjongčangu na obhajobu zlata zo Soči. Jej nádeje podporilo aj víťazstvo v kvalifikácii, ale vo štvrťfinále i v semifinále nebola jej jazda ideálna. Na medailovú pozíciu sa vo finále prepracovala z posledného šiesteho miesta. Vo finále sa jej opäť nevydaril štart, čo využila Talianka Moioliová. Líderka poradia Svetového pohára sa pomerne rýchlo dostala na prvé miesto a to si dokázala udržať. Najmladšia z finalistiek iba 16-ročná Francúzka Julia Pereirová de Sousová Mabileauová došla do cieľa na striebornej pozícii. Samková ešte v závere zviedla priamy súboj o bronz so skúsenou Američankou Lindsey Jacobellisovou.

Snoubordkros, ženy, výsledky:

1. Michela Moioliová (Tal.),
2. Julia Pereira de Sousa Mabileauaová (Fr.),
3. Eva Samková (ČR),
4. Lindsey Jacobellisová (USA),
5. Chloe Trespeuchová (Fr.),
6. Alexandra Žekovová (Bulh.).