Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia ZOH 2018

Severná Kórea navrhla, že na ZOH pošle 230-člennú skupinu fanúšikov

Juhokórejčania zapaľujú olympijský plameň do dronu počas preberania olympijskej pochodne v Soule 13. januára 2018. Zástupcovia Severnej a Južnej Kórey začali v pondelok 15. januára rokovať o vystúpeniach severokórejských umelcov na februárových zimných olympijských hrách v juhokórejskom Pjongčangu. Stretnutie sa koná na severokórejskej strane pohraničnej dediny Pchanmundžom ležiacej v demilitarizovanej zóne. Foto: TASR/AP

V druhom kole pracovných rozhovorov Pchjongjang takisto navrhol, že svoju delegáciu pošle na olympiádu po súši a jej členovia budú cestovať cez severokórejské pohraničné mesto Kesong.

Soul 17. januára (TASR) - Severná Kórea navrhla, že na budúcomesačné zimné olympijské hry v Južnej Kórei vyšle 230-člennú skupinu fanúšikov, akýchsi "roztlieskavačov". Podľa agentúry DPA o tom informovali v stredu juhokórejské médiá.

V druhom kole pracovných rozhovorov Pchjongjang takisto navrhol, že svoju delegáciu pošle na olympiádu po súši a jej členovia budú cestovať cez severokórejské pohraničné mesto Kesong, uviedla tlačová agentúra Jonhap. Kesong sa nachádza len niekoľko kilometrov severne od demilitarizovanej zóny, ktorá tvorí hranicu s Južnou Kóreou.

Ďalšími bodmi druhého kola rozhovorov medzi oboma krajinami boli veľkosť severokórejskej olympijskej delegácie, doprava, náklady, spoločné objavenie sa na úvodnom ceremoniáli olympiády a jednotný tím ženského hokeja.