Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia ZOH 2018

ZOH: Jamajka prepustila nemeckú trénerku bobistiek Kiriasisovú

Výprava Jamajky počas otváracieho ceremoniálu na XXIII. zimných olympijských hrách 9. februára 2018 v juhokórejskom Pjongčangu. Foto: TASR/AP

Nemka mala podľa prezidenta federácie Christiana Stokesa údajne mimoriadne zlý vplyv na zverenky.

Pjongčang 15. februára (TASR) - Jamajské bobistky na ZOH 2018 v Pjongčangu už nebude viesť Nemka Sandra Kiriasisová. Olympijskú víťazku z Turína a 7-násobnú majsterku sveta vedenie Jamajskej bobovej a skeletonovej federácie odvolalo z funkcie pre údajný "deštrukčný vplyv na tím".

Podľa informácie agentúry DPA Kiriasisová výrazne prispela k tomu, že sa Jazmine Fenlatorová-Victorianová a Carrie Russellová kvalifikovali na ZOH 2018. Tie tak budú prvými Jamajčankami, ktoré budú štartovať na zimnej olympiáde. Štyridsaťtriročnú Nemku pôvodne preradili na post analytičky trati a tak by nemala prístup k zverenkám na tobogane. Potom sa sama rozhodla abdikovať. Podľa prezidenta federácie Christiana Stokesa mala Nemka "mimoriadne zlý vplyv na zverenky". "Keď je preč, je spolupráca oveľa lepšia a tlak opadol. Potrebujeme tímové hráčky, nie bohyne," povedal pre akreditované médiá.

"Som strašne sklamaná. Niečo podobné som ešte nezažila. Tiež moje zverenky mi povedali, že tomu nerozumejú. Nikdy so mnou nemali problémy," uviedla deväťnásobná víťazka Svetového pohára.