Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia ZOH 2018

Stromková potvrdila, že do Pjongčangu nepôjde

Na archívnej snímke slovenská akrobatická lyžiarka Zuzana Stromková. Foto: TASR

Slovenský dom v Pjongčangu otvorí prezident SR Andrej Kiska.

Bratislava 25. januára (TASR) - Slovenská akrobatická lyžiarka Zuzana Stromková bude definitívne absentovať na februárových ZOH v Pjongčangu. Vo štvrtok o tom informovala zástupcov Slovenského olympijského výboru (SOV).

Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) však pridelila Slovensku ďalšie tri olympijské miestenky na ZOH 2018 a cestu do Pjongčangu tak majú otvorenú aj zjazdári Barbara Kantorová s Matejom Falatom. Okrem nich bola jedna miestenka pre slovenské akrobatické lyžovanie, pri absencii Stromkovej ju však Slovensko vracia späť. Počet slovenských športovcov na ZOH v Pjongčangu by sa teda nakoniec zrejme definitívne ustálil na čísle 55. Informovala o tom na mítingu s médiami mediálny riaditeľ SOV Ľubomír Souček. Valné zhromaždenie SOV schvaľuje celú nomináciu SR v piatok.

Na mítingu odzneli aj zaujímavé informácie o Slovenskom dome v Pjongčangu, resp. v pobrežnom dejisku Gangneung. Zariadenie slávnostne otvoria v prvý oficiálny deň hier, v piatok 9. februára a to za účasti prezidenta SR Andreja Kisku. Slovenský dom bude fungovať počas celej udalosti a bude otvorený aj pre verejnosť. V dlhšom intervale ZOH bude v dejisku prítomný aj Miroslav Lajčák, súčasný predseda Valného zhromaždenia Organizácie Spojených národov (VZ OSN) a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.