Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia ZOH 2018

V alpskej nominácii na ZOH2018 sú tri Slovenky a bratia Žampovci

Na archívnej snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová na trati 1. kola obrovského slalomu SP žien v talianskom Kronplatzi 23. januára 2018. Foto: TASR/AP

Pätica bude súťažiť nielen individuálne, ale aj v tímových pretekoch, v ktorých Slovensko na vlaňajších MS senzačne získalo striebro.

Bratislava 24. januára (TASR) - Na zimnej olympiáde bude Slovensko reprezentovať predbežne päť zástupcov zjazdového lyžovania. Okrem elitných slalomárok Veroniky Velez-Zuzulovej a Petry Vlhovej aj Soňa Moravčíková a bratia Adam a Andreas Žampovci.

Pätica bude súťažiť nielen individuálne, ale aj v tímových pretekoch, v ktorých Slovensko na vlaňajších MS senzačne získalo striebro. "Nominácie športovcov Úseku alpských disciplín Slovenskej lyžiarskej asociácie dnes schválilo predsedníctvo SLA. Slovensku bola Medzinárodným olympijským výborom pridelená pre alpské disciplíny táto kvóta, ale v rámci prerozdelenia neobsadených kvót inými krajinami ešte stále bojujeme o ďalšie miesto. Šancu tak majú aj náhradníci Matej Falat alebo Barbara Kantorová," informovala TASR Darina Kubeková, športová riaditeľka zjazdárskeho úseku SLA.

S výpravou do Pjongčangu pôjde 14 členov realizačných tímov. "Za vedúceho celého tímu SLA predsedníctvo SLA určilo Michala Maláka z bežeckého úseku. Úseku alpských disciplín miesto organizačného vedúceho pridelené nebolo," dodala Kubeková.