Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia ZOH 2018

ZOH: Vlhová po 1. kole slalomu 12., Velez-Zuzulová 21.

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová na trati 1. kola slalomu žien na zimných olympijských hrách v Pjongčangu 16. februára 2018. Foto: TASR - Martin Baumann

Prvé kolo preloženého slalomu najlepšie vyšlo Holdenerovej, ktorá so štartovým číslo jeden predviedla excelentnú jazdu bez jedinej chyby.

Pjongčang 16. februára (TASR) - Elitným slovenským lyžiarkam nevyšlo 1. kolo piatkového slalomu na ZOH v Pjongčangu, v ktorom výrazne zaostali za hlavnými konkurentkami. Petre Vlhovej patrila 12. priečka, keď na vedúcu Švajčiarku Wendy Holdenerovú stratila 2,23 sekundy. Veronika Velez-Zuzulová figurovala na 21. mieste (+2,57). Ideálnu jazdu nepredviedla v horskom stredisku Jangpchjong ani top-favoritka Mikaela Shiffrinová z USA, ktorá bola po 1. kole štvrtá (+0,48). Ďalšia Slovenka Barbara Kantorová sa nedostala do prvej tridsiatky a zaradila sa na 40. miesto (+5,73), Soňa Moravčíková nedokončila svoju jazdu.

Prvé kolo preloženého slalomu najlepšie vyšlo Holdenerovej, ktorá so štartovým číslom jeden predviedla excelentnú jazdu bez jedinej chyby. Najviac sa jej výkonu priblížila Frida Hansdotterová, Švédka zaostala dve desatiny a zaradila sa na priebežnú druhú pozíciu. Z tretej sa chystala zaútočiť na zlato jej krajanka Anna Swenn Larssonová (+0,40), až zo štvrtej Shiffrinová, Američanka stratila najmä v hornej časti svahu. Slovenským reprezentantkám sa ich jazdy nevydarili, Vlhová s číslom tri rovnako ako Velez-Zuzulová (č. 8) nedokázali nájsť medzi bránkami správny rytmus, už na prvom medzičase mali výrazné straty a v cieli nabrali vyše dvojsekundové manko na Holdenerovú.

"Od prvej bránky som nechytila rytmus a celý slalom som sa trápila. Dopadlo to tak, že som prišla s veľkým mankom. Neviem, čo sa stalo, som sklamaná, ale nedá sa nič robiť. Teraz to mám ťažké, odstup je vysoký a v takejto situácii je pre mňa náročné nájsť motiváciu. Som nastavená, že pre mňa je dobrý výsledok v slalome jedine pódium. Budem sa snažiť dať do toho všetko a uvidíme, na čo to bude stačiť," uviedla Vlhová v cieľových priestoroch. Jej skúsenejšia krajanka je po zranení a preto aj priebežnú pozíciu v tretej desiatke brala realisticky: "V prvých pretekoch po návrate som bojovala, aby som sa dostala do druhého kola. Teraz som v prvej tridsiatke s prehľadom. Trať nie je ľahká a na jednej nohe sa ťažko lyžuje, keby bola jednoduchšia, možno by to bolo iné. Ani tým, ktoré prišli v úplnej pohode, nevyšili jazdy podľa predstáv. Na začiatku v strmej časti to nie je úplne ideálne. V druhom kole chcem zajazdiť lepšie než v prvom."
/vyslaní redaktori TASR ak ph/