Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 27. máj 2024Meniny má Iveta
< sekcia ZOH 2022

I. Husár: Držíme palce olympionikom, hry sú výnimočné

Na snímke štátny tajomník ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivan Husár. Foto: TASR - Milan Kapusta

Slovenské farby bude reprezentovať 50 športovcov. Rezort školstva uviedol, že na zimných olympijských hrách pribudlo sedem nových športových disciplín.

Bratislava 4. februára (TASR) - Štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre oblasť športu Ivan Husár slovenským olympionikom želá, aby sa popri osobných športových úspechoch a dobrých umiestneniach vrátili naspäť domov zdraví. Uviedol to pri príležitosti začiatku 26. zimných olympijských hier v čínskom Pekingu. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu rezortu školstva.

Slovenské farby bude reprezentovať 50 športovcov. Rezort školstva uviedol, že na zimných olympijských hrách pribudlo sedem nových športových disciplín. Spolu je pripravených 109 medailových súťaží v 15 disciplínach, čo bude doterajší rekord na zimných olympijských hrách.

Podľa Husára sú olympijské hry výnimočné z mnohých ohľadov. Ide o druhé hry v poradí za sebou, ktoré vážne obmedzí šíriace sa ochorenie COVID-19. Na tribúnach budú iba vybraní diváci s pozvánkami, zahraniční návštevníci sa tam nedostanú vôbec. "Na posledných zimných hrách získali slovenskí športovci tri medaily, všetky zásluhou Anastasie Kuzminovej. Tá už medzičasom ukončila profesionálnu kariéru, verím, že ju vystrieda niektorý z našich športovcov, napríklad lyžiarka Petra Vlhová. Verím, že všetci vydajú zo seba maximum," dodal Husár.