Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia ZOH 2022

Koronavírus predčasne ukončil premiéru Austrálie v curlingových mixoch

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Austrálčania mali v curlingu pod piatimi kruhmi premiéru, v siedmich dueloch základnej časti nevyhrali ani raz a dávnejšie stratili šancu na postup do semifinále.

Peking 6. februára (TASR) - Tím Austrálie predčasne skončil svoje účinkovanie na olympijskom turnaji v curlingu miešaných tímov. Stalo sa tak po opakovanom pozitívnom teste na koronavírus u členky družstva Tahli Gillovej, informoval v nedeľu Austrálsky olympijský výbor (AOC).

Austrálčania mali v curlingu pod piatimi kruhmi premiéru, v siedmich dueloch základnej časti nevyhrali ani raz a dávnejšie stratili šancu na postup do semifinále. Zostávajúce dve stretnutia už odohrať nemohli.

Gillová mala podľa AOC už pred štartom súťaže pravidelne striedavo negatívne i pozitívne výsledky testov a na zápasy preto nastupovala iba na základe protokolu tzv. blízkych kontaktov. "Žiaľ, ďalšie po sebe nasledujúce pozitívne testy ukončili účinkovanie tímu na olympiáde," vysvetlili predstavitelia AOC.

Česi zdolali v mixoch USA 10:8 a zostali v hre o postup


Peking 6. februára (TASR) - Českí reprezentanti zostali v hre o postup do semifinále na olympijskom turnaji miešaných tímov v curlingu. V Pekingu v prvom nedeľnom dueli zdolali USA 10:8 a v tabuľke im patrí šiesta priečka.

Česi na prienik medzi elitné kvarteto potrebujú vyhrať zostávajúce dva duely proti obhajcom titulu Kanaďanom i proti Číne a čakať aj na výsledky ďalších stretnutí. Na čele súťaže v National Aquatics Centre sú bez prehry Taliani. Turnaj sa predčasne skončil pre v tabuľke poslednú Austráliu, keďže Tahli Gillová mala pozitívny test na koronavírus.

Na olympiáde štartuje 10 družstiev, ktoré v prvej fáze odohrajú súboje v jednej skupine a najlepšie štyri postúpia do boja o medaily.

curling - miešané tímy:

USA - Česko 8:10

Veľká Británia - Čína 6:5


tabuľka:


1. Taliansko 6 6 0

2. Švédsko 7 5 2

2. V. Británia 7 5 2

4. Kanada 6 4 2

5. Nórsko 6 3 3

6. USA 7 3 4

6. Česko 7 3 4

8. Švajčiarsko 6 2 4

9. Čína 7 2 5

10. Austrália 7 0 7