Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia ZOH 2022

Krasokorčuliar Hanju nevylúčil, že bude štartovať na ďalších ZOH

Na archívnej snímke z 10. februára 2022 dvojnásobný obhajca olympijského titulu Juzuru Hanju z Japonska počas voľnej jazdy na ZOH 2022 v Pekingu. Foto: TASR/AP

Japonec sa vo voľnej jazde pokúsil o štvoritý axel, ktorý sa v súťaži doposiaľ žiadnemu krasokorčuliarovi nepodaril. Skončil však na ľade.

Peking 14. februára (TASR) - Japonský krasokorčuliar Juzuru Hanju nevylúčil svoj štart na ďalších zimných olympijských hrách. Dvadsaťsedemročný pretekár síce nedokázal získať v Pekingu tretie olympijské zlato za sebou, no so svojím výkonom je spokojný.

Hanju obsadil v súťaži sólistov na ZOH 2022 štvrté miesto. "Som hrdý na to, čo som dosiahol. Utrpel som zranenie, no napriek tomu som sa dokázal vrátiť na vrcholnú úroveň a prijať veľkú výzvu. Ak mám opísať svoje pocity práve teraz, chcem na olympiáde súťažiť znovu," vyhlásil podľa AFP.
Na archívnej snímke z 10. februára 2022 dvojnásobný obhajca olympijského titulu Juzuru Hanju z Japonska si utiera pot po voľnej jazde na ZOH 2022 v Pekingu.
Foto: TASR/AP

Japonec sa vo voľnej jazde pokúsil o štvoritý axel, ktorý sa v súťaži doposiaľ žiadnemu krasokorčuliarovi nepodaril. Skončil však na ľade. "Dostalo sa ku mne veľa obdivných slov za to, že som sa o to pokúsil. Veľa krasokorčuliarov však prišlo na tieto hry so svojimi výzvami a každý si zaslúži uznanie, ak ich zvládol," cituje TASR slová Hanjua.
Na archívnej snímke z 10. februára 2022 dvojnásobný obhajca olympijského titulu Juzuru Hanju z Japonska padá počas voľnej jazdy na ZOH 2022 v Pekingu.
Foto: TASR/AP