Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia ZOH 2022

Legendárny americký snoubordista White po Pekingu ukončí svoju kariéru

Na archívnej snímke americký snoubordista Shaun White. Foto: TASR/AP

Američan naznačil, že jeho telo už nie je maximálne pripravené na pokračovanie vo vrcholovom športe a mladí jazdci podľa neho "predvádzajú čoraz ťažšie a náročnejšie triky."

Peking 5. februára (TASR) - Legendárny americký snoubordista Shaun White ukončí po ZOH 2022 svoju úspešnú kariéru. Tridsaťpäťročný trojnásobný olympijský víťaz to potvrdil v sobotu v Pekingu.

White triumfoval na U-rampe v Turíne 2006, Vancouveri 2010 i v Pjongčangu 2018. "V hlave som sa rozhodol, že toto bude moja posledná súťaž," povedal o svojej pekinskej anabáze. "Chcem tu preto z toho vyťažiť každý moment zábavy a vzrušenia."

Američan naznačil, že jeho telo už nie je maximálne pripravené na pokračovanie vo vrcholovom športe a mladí jazdci podľa neho "predvádzajú čoraz ťažšie a náročnejšie triky." Už samotná účasť v Pekingu je podľa neho úspech. "Každý krok na ceste smerom k tejto olympiáde som si užíval a cítil stále tú istú lásku, ktorú som znovu a znovu našiel v tomto športe."

Pre Whitea to bude piaty štart pod piatimi kruhmi. Naprázdno zatiaľ vyšiel iba na ZOH 2014 v Soči, pripomenula agentúra AFP.