Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia ZOH 2022

Organizátori olympiády odhalili ďalších 45 pozitívnych prípadov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ako v sobotu informovali usporiadatelia ZOH, po prílete do Číny malo pozitívny test 26 osôb, z toho 20 športovcov a členov tímov.

Peking 5. februára (TASR) - Organizátori ZOH 2022 v Pekingu odhalili ďalších 45 koronavírusových prípadov. Pozitívny test malo v piatok 25 športovcov a členov realizačných tímov. Dvadsať koronavírusových prípadov zistili u ďalších akreditovaných účastníkov podujatia.

Ako v sobotu informovali usporiadatelia ZOH, po prílete do Číny malo pozitívny test 26 osôb, z toho 20 športovcov a členov tímov. Okrem toho zistili vírus SARS-CoV-2 aj u 19 ľudí už nachádzajúcich sa v olympijskej bubline, z nich boli piati členovia tímov.

Celkový počet prípadov v dejisku stúpol podľa údajov, ktoré TASR prevzala z agentúry DPA, na 353. Medzi 23. januárom a 4. februárom priletelo na pekinské letisko 12.250 účastníkov ZOH. Platia pre nich prísne protipandemické opatrenia, v rámci ktorých absolvujú aj pravidelné denné PCR testovanie na koronavírus. V prípade pozitívneho testu musí infikovaná osoba zostať v izolácii v hoteli, opustiť ju môže až po dvoch negatívnych testoch v priebehu 24 hodín.