Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia ZOH 2022

Organizátori ZOH o situácii s koronavírusom: Máme to pod kontrolou

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pre pandémiu panujú počas ZOH striktné opatrenia, všetci účastníci ZOH od športovcov až po novinárov sú úplne izolovaní od okolitého sveta a neprichádzajú do styku s miestnym obyvateľstvom.

Peking 5. februára (TASR) - Napriek neklesajúcemu počtu prípadov koronavírusu v dejisku ZOH v Pekingu sa organizátori neobávajú možných komplikácii v súvislosti s hladkým priebehom podujatia. Celkový počet infikovaných na hrách stúpol v sobotu na 353, testovanie odhalilo 45 nových prípadov.

"Sme si istí, že situáciu máme pod kontrolou," vyhlásil v sobotu viceprezident organizačného výboru Chuang Čchun, zodpovedný za protipandemické opatrenia. "Momentálne čísla sú v súlade s našimi očakávaniami. Očakávame, že počet prípadov bude postupne klesať a koronavírus nenaruší plánovaný program hier."

Pre pandémiu panujú počas ZOH striktné opatrenia, všetci účastníci ZOH od športovcov až po novinárov sú úplne izolovaní od okolitého sveta a neprichádzajú do styku s miestnym obyvateľstvom. Musia sa podrobovať pravidelnému testovaniu a v prípade pozitívneho testu musí infikovaná osoba zostať v karanténe v hoteli. Opustiť ju môže až po dvoch negatívnych testoch v priebehu 24 hodín. Informovala agentúra DPA.