Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia ZOH 2022

Rezort školstva ďakuje slovenským reprezentantom za výkony v Pekingu

Na snímke štátny tajomník pre šport ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivan Husár počas odbornej konferencie - Pohyb detí a mládeže na školách po covide 21. júna 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Slovensku patrilo v konečnej medailovej bilancii celkové 21. miesto.

Bratislava 21. februára (TASR) – Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR sa poďakovalo slovenským športovcom za ich výkony na ZOH 2022 v Pekingu. Slovensku patrilo v konečnej medailovej bilancii celkové 21. miesto.

"Moje očakávania sa naplnili. Petra po 8. mieste v prvom kole dokázala, že je v tejto sezóne fenomenálna. Zvládla netradičný technický sneh v Číne, odolala obrovskému tlaku, a potvrdila výbornú formu. Ako som pred olympijskými hrami hovoril, neprítomnosť hráčov z NHL, vysoká kvalita našich mladých hráčov a vystrelená motyka nám priniesla prvú medailu pre hokej na OH," uviedol v tlačovej správe štátny tajomník MŠVVaŠ SR pre šport Ivan Husár.

Slovensko zaznamenalo úspech aj na diplomatickom poli, strelkyňa a viceprezidentka Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Danka Barteková je od soboty opäť členkou Medzinárodného olympijského výboru (MOV). Na návrh exekutívy ju členovia MOV medzi seba prijali počas sobotňajšieho 139. zasadnutia v Pekingu. "Gratulujem Danke k tomuto ojedinelému úspechu a verím, že nás bude na pôde MOV dlhé roky úspešne zastupovať,“ zablahoželal jej Ivan Husár.