Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia ZOH 2022

Slováci si pripísali druhý curlingový triumf, zdolali Veľkú Britániu

Slovenský reprezentant v curlingu na vozíku Radoslav Ďuriš počas tréningu na zimných paralympijských hrách v Pekingu 3. marca 2022. Foto: TASR/AP

Slovenská reprezentácia odohrala na pekinských hrách štyri stretnutia, v úvodnom si poradila 9:3 s tímom USA.

Peking 7. marca (TASR) - Slovenskí curleri na vozíku si napravili chuť a po nedeľných prehrách s Nórskom (3:9) a Lotyšskom (4:8) zdolali v pondelkovom zápase na ZPH 2022 Veľkú Britániu 7:3. Zlomový bol štvrtý end, v ktorom sa dostali do štvorbodového vedenia 5:1.

"Viac ako výhra ma teší vysoké percento úspešných odhodov. Verím, že sme sa už plne prispôsobili podmienkam, ktoré sú v tejto hale, a že to takto pôjde aj v ďalších zápasoch," uviedol po zápase slovenský tréner František Pitoňák pre Slovenský paralympijský výbor (SPV).

Slovenská reprezentácia odohrala na pekinských hrách štyri stretnutia, v úvodnom si poradila 9:3 s tímom USA. Ďalší duel ju čaká v utorok o 7.35 SEČ proti Kórejskej republike a v ten istý deň o 12.35 nastúpi proti Kanade, ktorá doposiaľ neprehrala. "Sú tu síce veľmi istí a na víťaznej vlne, ale urobíme všetko pre to, aby sme sa po zápase tešili ako dnes," naznačil ambície Pitoňák. Slovensku momentálne patrí spoločné piate miesto s Estónskom a Veľkou Britániou.

Paralympijský miešaný turnaj curlerov na vozíku má 11 účastníkov. Hrá sa systémom každý s každým, pričom najlepšie štyri tímy postúpia do piatkového semifinále.

výsledok:



curling na vozíku:

Veľká Británia - SLOVENSKO 3:7