Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia ZOH 2022

Slovensko bude mať zastúpenie medzi rozhodcami len na ženskom turnaji

Na archívnej snímke bývalá hokejová reprezentantka Slovenska a dnes medzinárodná hokejová rozhodkyňa Nikoleta Celárová. Foto: TASR/Jakub Kotian

Pre Celárovú to bude už druhá účasť v tejto úlohe pod piatimi kruhmi, rozhodovala aj zápasy na ZOH 2018 v Pjongčangu.

Peking 8. januára (TASR) - Slovensko nebude mať na ZOH žiadneho rozhodcu na mužskom turnaji. Spolu s Dánskom a Čínou je to jediná účastnícka krajina, ktorá nebude mať v Pekingu arbitrov. Na ženskom turnaji však bude rozhodovať Nikoleta Celárová. Zoznam nominovaných rozhodcov zverejnila Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) na svojom webe.

Pre Celárovú to bude už druhá účasť v tejto úlohe pod piatimi kruhmi, rozhodovala aj zápasy na ZOH 2018 v Pjongčangu. Vo Vancouveri v roku 2010 reprezentovala Slovensko ako hráčka. "Mám veľkú radosť, že som sa presadila v takej konkurencii, a že som si vybojovala miesto medzi hokejovými krajinami. Je to už moja druhá účasť na ZOH, aj keď IIHF dáva šancu väčšinou len na jedny ZOH," povedala Celárová pre TASR.

Pred štyrmi rokmi malo Slovensko na mužskom turnaji zastúpenie v osobe hlavného arbitra Jozefa Kubuša.


Nominácia rozhodcov na mužský turnaj pre ZOH 2022:



hlavní: Andris Ansons (Lot.), Tobias Björk, Linus Ohlund (obaja Švéd.), Andrew Bruggeman (USA), Michael Campbell, Olivier Gouin (obaja Kan.), Kristian Vikman, Mikko Kaukokari (obaja Fín.), Roman Gofman, Jevgenij Romasko (obaja Rus.), Maxim Sidorenko (Biel.), Michael Tscherrig (Švaj.), Andre Schrader (Nem.), Martin Fraňo (ČR)

čiaroví: Gleb Lazarev, Nikita Šalagin, Dmitrij Šišlo (všetci Rus.), Daniel Hynek, Jiří Ondráček (obaja ČR), William Hancock, Brian Oliver (obaja USA), David Obwegeser (Švaj.), Lauri Nikulainen (Fín.), Ludvig Lundgren, Andreas Malmqvist (Švéd.), Dustin McCrank (Kan.)

Nominácia rozhodkýň na ženský turnaj pre ZOH 2022:



hlavné: Nikoleta CELÁROVÁ (SR), Lacey Senuková, Elizabeth Manthaová, Cianna Lieffersová (všetky Kan.), Daria Abrosimová, Daria Jermakovová (obe Rus.), Kelly Cookeová, Chelsea Rapinová (obe USA), Anna Wiegandová (Švaj.), Anniina Nurmiová (Fín.), Maria Furbergová (Švéd.), Tijana Haacková (Švéd.)

čiarové: Justine Toddová, Alexandra Blairová (obe Kan.), Kendall Hanleyová, Jacqueline Spresserová, Sara Strongová (všetky USA), Anna Hammarová, Veronica Lovensnová (obe Švéd.), Lisa Linneková (Nem.), Jennie Heikkinenová (Fín.), Julia Kainbergerová (Rak.)