Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Bývalá Vojenská nemocnica na bratislavskej Patrónke je na predaj

Na archívnej snímke z 5. júna 2015 pohľad do areálu vojenskej nemocnice - Nemocnice sv. Michala v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

O areál má záujem slovenská antivírusová firma Eset, chce tam vybudovať centrum informačných technológií.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Areál bývalej Vojenskej nemocnice spolu s budovami na bratislavskej Patrónke je na predaj. Nemocnica svätého Michala, ktorej patrí, vypísala v pondelok (5. 12.) tretie kolo súťaže. Do prvého sa nikto neprihlásil, druhé kolo zrušili, v treťom možno ponuky predkladať do 9. januára.

Z predaja chce nemocnica podľa svojho riaditeľa Mariana Križka získať čo najviac peňazí. "Preto sme vzhľadom na výšku ponúknutej ceny a fakt, že prišla len jedna ponuka, neuzavreli kúpno-predajnú zmluvu," vysvetlil pre TASR zrušenie druhého kola súťaže. Znalec nehnuteľnosti ocenil na takmer 32,3 milióna eur.

O areál má záujem slovenská antivírusová firma Eset, chce tam vybudovať centrum informačných technológií. "Môžeme potvrdiť, že spoločnosť Eset sa zúčastnila verejnej súťaže o areál bývalej Vojenskej nemocnice, kde má záujem vybudovať špičkové výskumno-vývojové centrum v oblasti IT bezpečnosti," povedal pre TASR jej PR manažér Branislav Ondrášik.

Po tom, čo sa Nemocnica svätého Michala vlani presťahovala do nových priestorov v centre mesta, sa už v pôvodnom areáli zdravotná starostlivosť neposkytuje. "Parkovacie plochy sú v dočasnom prenájme, aby sme do odpredaja areálu aspoň čiastočne znížili náklady potrebné na udržovanie a stráženie areálu," ozrejmil Križko.