Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Klub 500: Slovensko potrebuje stabilnú a akcieschopnú vládu

Na archívnej snímke Vladimír Soták. Foto: TASR/Dušan Hein

Všetci politickí predstavitelia musia podľa neho klásť obzvlášť vysoký dôraz na mladých ľudí tak, aby boli čo najlepšie pripravení na svoju budúcnosť, uviedol predseda klubu Vladimír Soták.

Bratislava 7. marca (TASR) - Slovensko aj v kontexte nastávajúceho predsedníctva v Rade Európskej únie potrebuje stabilnú a akcieschopnú vládu, aby dokázala riešiť prichádzajúce výzvy únie. Uviedol to dnes pre TASR Vladimír Soták, predseda Klubu vlastníkov a spoluvlastníkov podnikov zamestnávajúcich viac ako 500 zamestnancov, v reakcii na výsledky víkendových parlamentných volieb.

"Očakávame, že programové vyhlásenie novej vlády bude vo svojom obsahu zahŕňať aj nevyhnutné reformy školstva a zdravotníctva, ale nielen tieto," spresnil.



Všetci politickí predstavitelia musia podľa neho klásť obzvlášť vysoký dôraz na mladých ľudí tak, aby boli čo najlepšie pripravení na svoju budúcnosť. Je však dôležité klásť dôraz aj na podmienky pre starších ľudí, ktorí svojou prácou prispeli k rozvoju Slovenska.

"V princípe je nevyhnutné, aby sme prijímali vyvážené opatrenia a aby sme sa vyvarovali opatrení, kde bude jedna skupina získavať výhody na úkor druhej," zdôraznil.

Z pohľadu Klubu 500 je podľa Sotáka dôležité, aby politici akceptovali rozhodnutie voličov a aby všetci predstavitelia, ktorí budú v Národnej rade Slovenskej republiky, prevzali zodpovednosť za budúcnosť Slovenska.

"Klub 500 zdôrazňuje potrebu úzkej komunikácie vlády s predstaviteľmi zamestnávateľov tak, aby novou vládou prijímané opatrenia boli v prospech hospodárskeho rastu slovenskej ekonomiky,"
dodal.