Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

OBRAZOM: Takto si budeme pamätať herca Ľuba Gregora

V novoupravených priestoroch Divadla Astórka sa 1. 10. 1993 uskutočnilo stretnutie účinkujúcich, bývalých i terajších, s vedením divadla a mecenášmi divadelného umenia, aby slávnostným happeningom začali novú divadelnú sezónu. V krátkom vystúpení na verejnom priestranstve pred budovou divadla na Suchom Mýte 17 riaditeľ Ľubo Gregor predstavil prítomným akciu premenovania divadla. Foto: Archív TASR - D.Šula

Slovenský herec zomrel vo štvrtok 17. novembra vo veku 73 rokov.

Bratislava 17. november (Teraz.sk) - Vo štvrtok 17. novembra zomrel slovenský herec, zakladateľ divadla Korzo '90, ktoré je dnes známe ako Divadlo Astorka, Ľubo Gregor. Ešte v júli oslávil 73. narodeniny, informoval Nový čas. Herec Ľubo Gregor sa narodil 19. júla 1943 v Žiline.

V novoupravených priestoroch Divadla Astórka sa uskutočnilo stretnutie účinkujúcich, bývalých i terajších, s vedením divadla a mecenášmi divadelného umenia, aby slávnostným happeningom začali novú divadelnú sezónu. V krátkom vystúpení na verejnom priestranstve pred budovou divadla na Suchom Mýte 17 riaditeľ Ľubo Gregor predstavil prítomným akciu premenovania divadla.
Foto: Archív TASR - D.Šula


Ľubomír Gregor a Beata Znaková.
Foto: Archív TASR - L.Grešner


Na snímke z generálky 9. januára 2002 je vľavo Ľubo Gregor v úlohe Horna a Thiery Eban ako Albury
Foto: TASR - S. Písecký


Na arcívnej snímke herec Ľubo Gregor.
Foto: TASR - Svätopluk Písecký


Na snímke herec Ľubo Gregor počas tlačovej konferencie pred premiérou hry izraelského dramatika Hanocha Levina "Život je taký" v Divadle Astorka Korzo´90 v Bratislave 6. júna 2016.
Foto: TASR/Dano Veselský
.