Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Cestovné kancelárie zvažujú, čo s ďalšími letmi do Tuniska

Požiarne vozidlá striekajú vodu ponad lietadlo so španielskou futbalovou reprezentáciou po prílete na letisko Barajas v Madride 2. júla 2012. Foto: TASR/AP

Pre zrušenie všetkých letov do Tuniska na celú letnú sezónu sa momentálne rozhodla napríklad cestovná kancelária Satur.

Bratislava 29. júna (TASR) – Ako bude ďalej vyzerať letná sezóna v Tunisku a či vypraviť cestujúcich na nasledujúce dovolenkové turnusy do tejto krajiny, zvažujú v súčasnosti viaceré slovenské cestovné kancelárie. Väčšinou dávajú turistom možnosť preobjednať si už kúpené zájazdy do Tuniska na pobyty v iných krajinách.

Napríklad cestovná kancelária Koala Tours dnes začínajúci turnus zrušila. Nasledujúci je naplánovaný na štvrtok 2. júla. Či sa zájazd uskutoční alebo nie, to bude podľa Olivera Klucha z cestovnej kancelárie záležať od záujmu dovolenkárov. "V priebehu tohto týždňa im dáme možnosť vymeniť si zájazd a uvidíme, koľkí ju využijú a koľkí nie. Podľa toho sa rozhodneme," opísal pre TASR Kluch.



Podobne aj cestovná kancelária Kartago Tours zvažuje, ako budú vyzerať ďalšie lety do Tuniska. Kancelária má naplánovaný odlet do tejto krajiny na utorok 30. júna. Podľa Silvie Ladvenicovej sa tento let uskutoční, pretože na ceste späť privezie domov dovolenkárov z Tuniska. Tí sa rozhodli riadne dokončiť svoje zájazdy a v utorok sa vrátia domov. Zároveň budú môcť odletieť tí, ktorí sa rozhodnú odcestovať do tejto krajiny. O ďalšom vývoji sezóny cestovná kancelária podľa Ladvenicovej momentálne rokuje. "Predpokladám, že budeme redukovať lety a budeme ich dávať na iné destinácie," odhadla.

Pre zrušenie všetkých letov do Tuniska na celú letnú sezónu sa momentálne rozhodla napríklad cestovná kancelária Satur. Podľa informácií, ktoré zverejnila na svojej internetovej stránke, poskytne všetkým turistom, ktorí už mali kúpenú dovolenku do tohto letoviska, možnosť preobjednať si zájazd do inej destinácie.



Čo sa týka cestovania do Tuniska, slovenské ministerstvo zahraničných vecí vyzýva slovenských občanov, ktorí sú momentálne v tejto krajine, alebo ju chcú navštíviť, aby zachovali maximálnu obozretnosť. Tiež, aby sa vyhýbali masovým zhromaždeniam a pouličným zhlukom ľudí aj po piatkových modlitbách a rešpektovali pokyny bezpečnostných zložiek.