Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

J. K. Rowlingová smúti za Snapom: Bol to veľkolepý herec

Na snímke J.K. Rowlingová a A.Rickman Foto: TASR/AP

Nielen autorka knihy, ale aj kolegovia z Harryho Pottera si spomínajú na Alana Rickmana ako úžasného človeka.

Bratislava 14. januára (Teraz.sk) - Autorka populárnej série kníh o čarodejníkovi Harrym Potterovi vyjadrila úprimnú sústrasť pozostalým a rodine herca Alana Rickmana, ktorý dnes v Londýne umrel na následky ťažkej choroby. Na úmrtie reagovala na sociálnej sieti Twitter.

"Myslím na Rimu a zvyšok Alanovej rodiny. Prišli sme o veľký talent. Oni prišli o kus svojich sŕdc," odkázala J. K. Rowlingová manželke zosnulého herca. Autorka zároveň zdôraznila, aký veľkolepý herec a úžasný človek Rickman bol.







Smrť Alana Rickmana zaskočila aj jeho bývalých kolegov. Daniel Radcliffe, ktorý hral hlavnú postavu Harryho Pottera, sa na sociálnej sieti hercovi poďakoval.

"Alan Rickman je bezpochyby jedným z najlepších hercov, s ktorými som pracoval. Bol jeden z najoddanejších a najprínosnejších ľudí, ktorých som spoznal vo filmovom priemysle. Podporoval ma nielen na plátne, ale aj po ére Pottera," vyjadril sa Radcliffe.





Ďalšej z hlavných postáv vo filme o čarodejníkovch, Emme Watsonovej, ktorá si zahrala Hermionu Grangerovú, budú chýbať rozhovory s Alanom. Podľa jej slov to bol výnimočný človek a herec.

I'm very sad to hear about Alan today. I feel so lucky to have worked and spent time with such a special man and actor. I'll really miss our conversations. RIP Alan. We love you

Posted by Emma Watson on Donnerstag, 14. Januar 2016


Alan Rickman zomrel vo štvrtok 14. januára v Londýne na následky ťažkej choroby. Vo filme Harry Potter stvárnil postavu legendárneho Severusa Snapa. Okrem série filmov o čarodejníckom svete si zahral v približne 70 filmoch.