Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

UNIKÁTNE FOTOGRAFIE: Kaderníctva, ktoré si pamätajú naše mamy

Medzi najhodnotnejšie diela, ktoré v rámci realizácie volebného programu vybudovali v Ružomberku patrí Domslužieb. Je jedným z najmodernejších zariadení svojho druhu na severnom Slovensku.Pre ženy z Ružomberka je v novom Dome služieb zriadené moderné kaderníctvo, 19.05.1981. Foto: Foto: TASR / V. Gabčo

Vďaka portálu Vtedy.sk prinášame unikátne dobové fotografie z archívu TASR s originálnymi popiskami.


Bratislava 16. októbra (Teraz.sk/TASR) - Každá doba je charakteristická rozličnými módnymi trendmi. Okrem spôsobu obliekania a líčenia je výrazná aj úprava vlasov. Na dobových fotografiách vám Teraz.sk ukáže začiatky kaderníckych salónov na Slovensku.


.
Kadernícke preteky o majstrovstvo Slovenska v Bratislave. Účastníci v kategórii vodovej ondulácie, 21.09.1947.
Foto: TASR / L. Roller


V hoteli Devín otvorili reprezentačnú holičskú a kadernícku prevádzkareň Sušenie vlasov pomocou infračervených paprštekov je veľmi príjemné. V popredí elektrická skrinka s vyhrievacími telieskami na trvalú, ktoré sú z keramikovej hmoty a preto pre použitie oveľa príjemnejšie, 17.12.1956.
Foto: TASR / V. Přibyl


V nedeľu 4.marca bola v sále Charitasu v Bratislave medzimestská súťaž v krasočesaní Budapešť-Bratislava.Víťazov odmenili krásnymi vecnými cenami. Mimo súťaže predviedli budapeštianski majstri ukážky historických účesov.František Múčka z Bratislavy zhotovuje denný účes, 05.03.1956.
Foto: TASR / V. Přibyl


Nedávno otvorili v Prešove detské holičstvo. Pre malých v ňom pripravili hračky, aby si nimi deti spríjemnili pobyt, 07.10.1958.
Foto: TASR / J. Kočiš


Pracovníci miestneho hospodárstva v Prešovskom kraji, vychádzajúc z uznesení XI. zjazdu KSČ, neustále zlepšujú poskytovanie služieb obyvateľstvu. Za prvých 8 mesiacov tohto roku zriadili v kraji 37 nových prevádzkarní miestneho hospodárstva. Elegantne sú v Prešove vybavené aj prevádzkarne holičské a kadernícke, 07.10.1958.
Foto: TASR / J. Kočiš


Záber z bratislavského kaderníctva na Malinovského ulic i (dnes Šancová ulica). Erika Šimeková je vedúcou 11-členného kolektívu, ktorý súťaží o názov Brigády socialistickej práce, 20.10.1962.
Foto: TASR / A. Prakeš


Súťaž o najkrajší účes. Kaderníčka Anna Brázdová pri úprave účesu, 12.02.1967.
Foto: TASR / M. Borodáčová


V tomto roku dali v Myjave do používania Dom služieb, postavený nákladom 4 milióny 600 tisíc korún. Sú v ňom sústredené všetky služby. So službami v holičstve sú spokojní aj najnáročnejší zákazníci, 27.02.1974.
Foto: TASR / L. Grešner


V pánskom kaderníctve domu služieb na sídlisku Klokočina v Nitre poskytuje vzorné služby majsterka odborného výcviku Juliana Karabínošová, 13.08.1985.
Foto: TASR