Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

UNIKÁTNE FOTOGRAFIE ZIMNEJ MÓDY: Takto sa parádili naše babky

Na 9. ročníku výstavy Trenčín - mesto módy sa predstavuje 57 vystavovateľov slovenského vlnárskeho, bavlnárskeho, ľanárskeho, pletiarskeho a odevného priemyslu. Novinkou tohtoročnej výstavy bola súťaž o Zlatú Fatimu, do ktorejvystavovatelia prihlásili 76 výrobkov. Výstavu dopĺňa kolekcia výrobkov z kožiarskych závodov Jasná v Liptovskom Mikuláši, 11.10.1971. Foto: TASR / Z. Repová

Vďaka portálu Vtedy.sk prinášame unikátne dobové fotografie z archívu TASR s originálnymi popiskami.

Bratislava 4. december (Teraz.sk) - Každá doba mala svoju módu. Prostredníctvom dobových fotografií na Teraz.sk sa môžete preniesť do druhej polovice minulého storočia. Necháte sa nimi inšpirovať?


.
Jedenásť nových druhov výrobkov zaviedli do výroby od začiatku roku v n.p. Makyta Púchov. Úspešne tým plnia inovačný program vo výrobe dámskych a dievčenských odevov. Modelky Anna Hernadyová a Anna Sláviková predvádzajú inovované výrobky púchovskéj Makyty, 20.11.1978.
Foto: TASR / V. Gabčo


Jubilejný, 20.ročník výstavy kultúry odievania, doplnkov a bytového textilu Trenčín - mesto módy '83 začal sa 4.augusta v troch trenčianskych výstavných lokalitách. Zlatú Fatimu udelila porota o.p. Svit Gottwaldov za sériu dámskej obuvi.
Foto: TASR / Drahotín Šulla


Vyše 200 modelov dámskeho zimného ošatenia videli v pondelok 14.novembra návštevníci módnej prehliadky, ktorú predvádzal svetoznámy módny salón Christian Dior z Paríža v bratislavskom PKO, 15.11.1966.
Foto: TASR / I. Dubovský


Okresný priemyselný, podnik v Ružomberku usporiadal v okrese Dolný Kubín a Liptovský Mikuláš módne prehliadky. Spotrebitelia majú možnosť vidieť 81 dámskych, pánskych a detských modelov, oblečenie pre obdobie jar - leto. Sú to všetko modely, ktoré vyrobili v prevádzkach zákazkového krajčírstva a v sériovej výrobe. Ľahký balónový kostým pastelovej farby raglánového strihu, 19.02.1966.
Foto: TASR / J. Valko


Pri príležitosti Majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní usporiadali vo štvrtok 3. februára Zákazkové závody VKUS v Bratislave módnu prehliadku. Predviedli na nej okolo 50 modelov domáceho i športového odievania najmä obľúbené komplety športových nohavíc a kabátov i pelerín a spoločenské modely. Zimné kabáty módneho strihu, 03.02.1966.
Foto: TASR / M. Borodáčová


Pri príležitosti konferencie zástupcov odevných, textilných, pletárskych výrobných družstiev, koženej galantérie a obuvi a ľudovej umeleckej výroby - tvorcov módy z celej republiky - usporiadali v Parku kultúry a oddychu v Bratislave v piatok 20. januára veľkú prehliadku módy, 20.01.1961.
Foto: TASR / V. Přibyl


Bratislavské obchody sa pripravili na predaj za znížené cenyBratislavčania s radostným uspokojením porovnávali staré ceny s novými. Ich pokojnosť, radosť a nadšenie je oprávnené. Vidia, že strana a naša vláda dôsledne plnia svoje sľuby. Vedia, že od dnes sa im opäť bude radostnejšie žiť a radostnejšie i pracovať, 31.03.1954.
Foto: TASR / Imrich Gašparík


Módna prehliadka v Novom Smokovci v Tatrách výrobkov konfekčného tovaru, 23.05.1948.
Foto: TASR / Kőváry