Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Búrka a vietor vyvrátili v Žilinskom kraji množstvo stromov

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Hasiči zasahovali v Martine, Turčianskych Tepliciach, Ružomberku, Námestove, Žiline, Čadci a Kysuckom Novom Meste.

Žilina 25. júla (TASR) - Búrková smršť, ktorá dnes popoludní zasiahla väčšiu oblasť Žilinského kraja, najmä vyvrátila veľké množstvo stromov. Ako TASR informoval Štefan Jurina z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline, hasiči absolvovali v súvislosti s poveternostnou situáciou dovedna 35 výjazdov.



"Hasiči zasahovali v Martine, Turčianskych Tepliciach, Ružomberku, Námestove, Žiline, Čadci a Kysuckom Novom Meste. Viac-menej išlo o odstraňovanie spadnutých stromov z vozovky, chodníka, elektrického vedenia, odstavených automobilov. Tiež odstraňovali plechovú krytinu zo strechy administratívnej budovy a odčerpávali vodu z rodinného domu," uviedol Jurina.

Spresnil, že zásahy absolvovalo dovedna 44 príslušníkov HaZZ s 19 kusmi hasičskej techniky. "Naši hasiči medzitým zasahovali aj pri niekoľkých dopravných nehodách," doplnil.

Následky smršti odstraňovali podľa Jurinu nielen príslušníci HaZZ zo Žilinského kraja, ale i žilinská Záchranná brigáda HaZZ.